Trisoplast wordt steeds vaker toegepast binnen de landschapsarchitectuur. De reden? Simpel. Deze oplossing bestaat uit natuurlijke bouwstoffen en is, in tegenstelling tot veel andere afdichtingsmaterialen, eenvoudig en snel aan te brengen in alle vormen en tegen alle soorten constructies. Dit geeft het project een natuurlijke uitstraling en geeft de landschapsarchitect alle creatieve vrijheid.
Landschapsarchitecten richten een landschap – bijvoorbeeld een golfbaan of een park – in met een bepaalde visie. Daarbij doorlopen ze een creatief proces. Het laatste dat ze daarbij willen, is beperkt worden in die creativiteit. Bij de aanleg van vijvers, waterpartijen en lagunes kan dat met het gebruik van verschillende afdichtingsmaterialen juist wel het geval zijn. Veel afdichtingsmaterialen zijn namelijk voorgevormd en bestaan geheel of gedeeltelijk uit kunststoffen. Doorgaans worden deze eenvoudig op de rol geleverd, maar bij het uitrollen ontstaan vaak ongewenste situaties. Naast het feit dat de architect zich moet schikken naar de vorm, beschadigen deze oplossingen relatief snel door bijvoorbeeld onregelmatigheden in de ondergrond of in de afdeklaag (steenslag). Daarnaast vragen deze oplossingen regelmatig onderhoud en dat maakt ze niet duurzaam. Het gebruik van Trisoplast voorkomt alle bovenstaande beperkingen en problemen.
In tegenstelling tot veel andere toepassingen is Trisoplast wel duurzaam. Het robuuste mengsel bestaat nagenoeg volledig uit natuurlijke materialen, heeft een flexibiliteit die aan kauwgom doet denken en heeft een zeer lange levensduur. De milieukwaliteit van Trisoplast is zo goed dat het na zijn gebruiksfase gewoon kan worden hergebruikt als grond.
De afdichtende werking is vele malen beter dan de meest toegepaste klei- en leemsoorten. Het materiaal is goed bestand tegen klimaatwisselingen. In natte periodes of periodes, in kou of hitte, Trisoplast blijft krachtig werken. Bovendien is het in iedere gewenste vorm tegen allerlei verschillende constructiematerialen aan te brengen, waardoor de omgeving zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Precies zoals de architect het in gedachten heeft.
Bij de landschapsinrichting werken we graag samen met (vaste) partners die gespecialiseerd zijn in het maken van mooie tuinen en parken met waterpartijen. Denk hierbij aan landschapsarchitecten en gespecialiseerde bedrijven in de aanleg ervan. Dat doen we omdat men vaak meer vraagt dan een mooie vijver, maar ook aandacht heeft voor de gehele landschappelijke inpassing en aspecten als waterhuishouding en grondgesteldheid. Doordat deze partners onze producten zoals Trisoplast kennen, kunnen ze een optimaal ontwerp kunnen én realiseren. Voor een overzicht van onze partners op dit gebied verwijzen we naar onze partnerpagina.