Trisoplast kan op veel plekken en ondergronden worden gebruikt. Hoe groot, uitgestrekt of hobbelig dan ook. Het project aan de Zeeasterweg in Lelystad had het allemaal. We zorgden voor de onderafdichting van een stortvak van maar liefst 95.000 m2. In 2018 is inmiddels een nieuwe fase uitgevoerd van 51.000 m2 groot.
Het afvalbrengpunt aan de Zeeasterweg in Lelystad is al jaren dé plek voor bedrijven en particulieren om hun afval te storten. Om al dat afval ook in de toekomst goed te kunnen verwerken, legde NV Afvalzorg in 2008 een nieuw stortvak aan, met een grootte van 95.000 m2. Om de bodem van het vak goed te isoleren en ervoor te zorgen dat er geen bodemverontreiniging optreedt, werd Trisoplast gebruikt. Een stap vooruit, want van oudsher werd hier zand bentoniet gebruikt. Trisoplast is, dankzij zijn betere isolerende werking, flexibiliteit en hogere chemische resistentie beter geschikt voor dit soort doeleinden. Maar vooral ook de eenvoudige aanleg onder allerlei omstandigheden kwam de kwaliteit zeker ten goede. De ondergrond stond namelijk ‘bol’ van de glooiingen.
De Trisoplast moest daarnaast ook op een niet-alledaagse manier worden aangebracht. Iedere 15 meter was er in het horizontale vlak een soort geul aangebracht waar de Trisoplast dan ook in aangebracht moest worden. Hierin werden later de percolaat drains geplaatst. Ondanks deze afwijkende manier van aanbrengen, slaagden we er in op een snelle en professionele manier een hoogkwalitatieve afdichting aan te brengen. Een mooi voorbeeld van hoe Trisoplast als maatwerkoplossing kan worden gebruikt bij specifieke klantwensen.